Waarom nabestaandenbegeleiding?

Toen mijn beste vriendin overleed, had ik het geluk dat ik mocht helpen om, met haar echtgenoot en kinderen, de uitvaart te regelen. Ik verleende hand en span diensten en mocht meedenken over hoe we het mooiste afscheid konden organiseren voor de persoon waar we allemaal zo ontzettend veel van hielden en die we los moesten laten. We hadden een geweldige uitvaartverzorgster en het was inderdaad het mooiste afscheid, dat je kon bedenken.

Maar toen….., nadat de bloemen waren uitgebloeid, de kaarsen waren opgebrand en het “normale” leven weer begon, zag ik de radeloosheid om me heen van hoe nu verder? Waar zijn de wachtwoorden, welke verzekeringen hadden we, waarom is de bankrekening geblokkeerd, hoe regel ik dat? Wanneer moet ik naar de notaris, wat moet ik de belastingdienst betalen en wanneer mag ik weer met mijn verdriet verder.

Ik dacht dit moet toch anders kunnen. Er zijn zoveel hulpverleners op elk gebied, maar er is niemand die rustig met je gaat zitten en gaat kijken wat er nu daadwerkelijk moet gebeuren en hoe je allerlei zaken kunt regelen.

Ik stuitte op Terra, zorg in rouw die een opleiding tot nabestaandenbegeleider verzorgde en ik denk dat ik nu gevonden heb, waar ik mijn leven al naar heb gezocht.

Wat is kintsugi?

Werkwijze

Wie ben ik?